Email: caoi.ir@post.com Telegram ID: @caoiran

IN THIS PART, YOU WILL ACCESS TO THE PROJECTS DESIGNED AND CONSTRUCTED BY IRANIAN ARCHITECTS INSIDE AND OUTSIDE OF IRAN.
TO KNOW ABOUT HOW YOU COULD SUBMIT YOUR PROJECT, PLEASE CONTACT US!

Shadow
Slider

One office, One window

/9
One Office  One Window  Isfahan  1 One Office  One Window  Isfahan  2 One Office  One Window  Isfahan  3 One Office  One Window  Isfahan  4 One Office  One Window  Isfahan  5 One Office  One Window  Isfahan  6 One Office  One Window  Isfahan  7
OneOffice OneWindow DesignProcess OneOffice OneWindow Plan Sections          

 

 

PROJECT GENERAL INFORMATION

 

Name: One office, one window

Location: No 8, 2nd Floor Mir Office, Mir st., Isfahan, Iran

Architecture Firm: FORM Consulting Engineers (Faza Rah Manzar)

Architect in Charge: Alireza Eghdami, Sepideh Shekarchizadeh

Design Associates: Farnaz Naseri Borojeni

Date: 2015

Built Area: 50 sqm

Type: Office Building, Interior Design

Construction Company: FORM Consulting Engineers

Executive Manager: Alireza Eghdami

Graphic: Nasim Abdoli, Somayeh Saiedi

Photographer: Alireza Eghdami

Awards: 1st place in the 8th Iranian interior design competition, in the category of office building, Hold by Memari va Sakhteman Magazine, 2014

 

The experience of being in administrative buildings with normal spatial quality, pushing aside the optimal lighting and sight, stabilized our first memory of facing with a project cubic small space with tall windows and a single green tree; A memory becoming the main idea for office designing. 

Fifty meters space area and the client’s belief on making intimacy and cooperative feeling among the workers resulted in the definition of a major idea for space organization in the form of an “open office”. Therefore, against the usual hierarchies of designing administrative offices, a free spatial division was defined without any visual obstacles so as to consider the main window frame and single tree as the whole office members’ share.

The client’s requirement for spatial functional dividing was met through adding color cubes in a harmony with the office cubic space so as to create specific spaces for different functions through a free and simple separation. Lateral side to the window that had a visual disorder due to the placement of structural and utility elements was covered with mirror in addition to the existence of those racks needed by the staff and their integration so that not only the sight depth was increased and the space became larger, “the tree good looking behind the window” as quoted by Sohrab Sepehri was doubled.

 

 

Projects-Social 2 Projects-Social 3 Projects-Social 4

 

Read 4618 times Last modified on Wednesday, 13 April 2016 18:50