پروژه ها

در این بخش، شما می توانید به پروژه های منتخب طراحی و اجرا شده معماران ایرانی در داخل و خارج از کشوردسترسی داشته باشید

خانه پلاک یک

رای دادن به این مورد
(19 آرا)
 

اطلاعات عمومی پروژه

نام: خانه پلاک یک 
آدرس پروژه: استان اصفهان، شهرستان گلپایگان، خیابان فروردین
شرکت مشاوره: گروه معماری CPMC
معماران مسئول: حسام عندلیب، رزا عطارد
تیم طراحی: علی جابری
تاریخ: 1395
مساحت زمین: 324 مترمربع

مساحت ساخته شده: 330 مترمربع

نوع: مسکونی
مهندس سازه: علیرضا اختری

تاسیسات مکانیکی: ابراهیم عزتی

تاسیسات الکتریکی: علی آقاشاهی

مدیر اجرایی: حسام عندلیب
اجرا و پیمانکار: CPMC

نظارت: رزا عطارد
طراحی سه بعدی: علی جابری
گرافیست: عارف راعی

عکاس:امیرمسعود اقارب پرست

کارفرما: علیرضا اختری
بودجه: 300 میلیون تومان

 

خانه پلاک یک در شهر گلپایگان و در یکی از خیابان های در حال توسعه این شهر واقع شده است که طی سالهای گذشته با تبدیل اراضی کشاورزی به کاربری مسکونی توسعه پیدا کرده است. مانند هر پروژه دیگری که شکل گیری آن بر اساس عوامل و  نیروهای متعدد تحقق می پذیرد، این پروژ نیز متأثر از عومل شکل دهنده خاصی می باشد.مهمترین عوامل تأثیر گذار قابل اشاره در این پروژه عبارتند از:

1- ابعاد غیر متعارف زمین پروژه

2- عدم تبعیت طراحی پلان از کلیشه های متعارف منطقه

3- محدودیت های حجمی حاصل از همسایگی ها

4- بهینه سازی طراحی با استفاده از طراحی جزییات و انتخاب مصالح

در ادامه توضیحات مرتبط با هر یک از موارد بالا ارائه می گردد.

زمین پروژه برخلاف عرف رایج در ابعاد زمین ها که به شکل مستطیلی هستند دارای هندسه مربع شکل به ابعاد 18*18 متر است. زمین مربع شکل پروژه با ضوابط و قوانین شهری ساخت ۶۰ درصد از مساحت زمین در سمت شمال، حیاطی با کشیدگی شرقی-غربی را به وجود می آورد. وجود این ویژگی دارای مزایا و معایب خاصی است. مزیت آن دسترسی بیشتر به نور طبیعی از طریق نمای اصلی است اما معایب این شرایط کم شدن عمق حیاط با توجه به کشیدگی شرقی-غربی آن است. جهت مقابله با این مشکل با تعبیه فضای پیش ورودی به حیاط و باز شدن در به سمت غرب عملا مخاطب در بدو ورود با یک حیاط بزرگ مواجه می شود و عمق آن کم به نظر نمی رسد.

چالش دیگر این طرح برنامه ریزی فضاهای داخلی خانه است. بر اساس نیازهای شناسایی شده کارفرما برنامه فیزیکی برای طرح تهیه شد و بر اساس آن طراحی پلان آغاز گردید. در شرایطی که اکثر قریب به اتفاق ساختمانهای مسکونی شهر با استفاده از الگوی کلیشه ای داشتن یک سالن به عنوان نشیمن و پذیرایی و چیدمان سایر فضاها شامل اتاقها و آشپزخانه و سرویس در پیرامون آن، طراحی و ساخته می شوند، بررسی نیازهای کارفرما و شرایط اقلیمی و محیطی و همچنین ویژگی خاص هندسه زمین و امکان نورگیری وسیع از نمای اصلی باعث شد که طراحی پلان بر اساس ایده تفکیک فضاهای خصوصی و عمومی خانه و مفصل قرار دادن فضاهای خدماتی شامل آشپزخانه و سرویس بهداشتی و ورودی ساختمان شکل بگیرد. این الگو قدرت مدیریتی استفاده کننده را در شکل دهی و استفاده از فضاهای خانه افزایش می دهد و در مصرف انرژی جهت تهویه و روشنایی ساختمان باعث صرفه جویی می گردد.

طراحی فرمی ساختمان بر اساس الزامات کارکردی و وضعیت قرارگیری ساختمانهای مجاور شرقی و غربی آن شکل گرفته است. به لحاظ ارتفاعی، با توجه به نیاز کارفرما در ابتدا تصمیم بر این بود که ساختمان در دو طبقه به صورت پیلوت به عنوان پارکینگ و یک طبقه روی آن به عنوان فضای مسکونی بنا شود. اما به جهت عرض کم حیاط و الزام رعایت ارتفاع دیوار حیاط به میزان 2/5 متر از کف کوچه، ساختمان بیش از حد از سمت خیابان اصلی دید پیدا می کرد و حس خوبی به ساکنین نمی داد. بنابراین تصمیم براین شد که با ایجاد زیرزمین به عمق 120 سانتیمتر جهت ایجاد پارکینگ، ارتفاع ساختمان نیز به همین میزان کاهش یابد و این مشکل تا حدودی رفع گردد. گسترش افقی بنا نیز با توجه به همسایه های شرقی و غربی آن صورت گرفته است. در سمت شرق بنا ساختمان مسکونی سه طبقه قرار گرفته که تا مرز 12 متری زمین ساخته شده است و در سمت غرب، زمین بایری قرار گرفته است که در آینده تا مرز 13 متر ساخته خواهد شد. بنابراین ساختمان از غرب به شرق دارای 1 متر عقب نشینی خواهد بود. پس از لحاظ کردن سایر ملزومات معماری نظیر پارکینگ و رمپ و سایه بان های افقی جهت بازشوها، تصمیم گرفته شد که مرز ساختمان در پلان به صورت پله ای شکسته شود، به طوری که پس از گرفتن فاصله 5/5 متری از همسایه شرقی یک متر پیشروی داشته باشد و با همسایه غربی هم بر شود. پس از این کار به جهت تعریف ورودی و ایجاد حریم خصوصی مورد نیاز برای ورودی خانه، فضای تراس ورودی ساختمان از سمت شرق بسته شد تا دید به ساختمان از سمت خیابان اصلی محدود گردد.

با توجه به اینکه شهر گلپایگان در نزدیکی معادن سنگ عباس آباد شهر محلات واقع شده است، استفاده از سنگ برای ساخت و ساز ساختمان ها بسیار مقرون به صرفه است و دسترسی به نیروهای اجرایی در این رابطه نیز آسان تر است. لذا مصالح غالب مورد استفاده در طراحی نما سنگ سفید عباس آباد در نظر گرفته شده است. علاوه بر این از چوب  فرآوری شده جهت ساخت لوورهای چوبی جلوی پنجره ها و پوشش بدنه داخلی تراس ورودی استفاده گردیده است. با توجه به ارتفاع زیاد پنجره ها جهت ایجاد حداکثر استفاده از منظره حیاط و نور آفتاب دلیل اصلی استفاده از لوور چوبی در نما جبران کمبود عمق سایه بان های افقی و کنترل میزان نور ورودی به ساختمان و محدود کردن دید عابرخارجی به فضاهای داخلی خانه است.

در نهایت خانه پلاک یک در مدت 9 ماه و با هزینه ای بالغ بر حدود 300 میلیون تومان طراحی و اجرا گردید.

 

 

...

استفاده از مطالب منتشره در سایت آرشیوی - تحقیقاتی معماری معاصر ایران با ذکر منبع و لینک دهی مستقیم به وب سایت مجاز می باشد.
در صورت استفاده از تصاویر پروژه ها و سایر اسناد و مدارک تصویری، عکس ها بدون هیچ دخل و تصرف در آنها من جمله کراپ کردن، مخدوش نمودن و درج لوگو استفاده گردد.

Projects-Social 1 Projects-Social 3 Projects-Social 4

خواندن 2212 بار آخرین بار تغییر یافته سه شنبه, 16 آذر 1395 ساعت 22:05

CAOIdonation

A little help...
Goes a long way!

خبرنامه

لطفا ایمیل خود را جهت دریافت خبرنامه ماهانه، ثبت نمایید.