در این بخش به معرفی آثار منتخب معماران ایرانی طراحی و ساخته شده در داخل و خارج از ایران می پردازیم. دامنه نمایش آثار از اواخر دوران قاجاریه تا به امروز می باشد.
به منظور انتشار آثار خود، لطفا از طریق ایمیل با ما در ارتباط باشید.
Shadow
Slider

بازسازی یک مطب

 

اطلاعات عمومی پروژه

نام: بازسازی یک مطب 
آدرس پروژه: تهران، خیابان ولیعصر
شرکت های مشاوره:استودیو بوژگان،‌ گروه معماران رازینه

معماران مسئول: حامد بدری احمدی،‌ مرتضی شعبانی فر
تیم طراحی: حامد بدری احمدی، مرتضی شعبانی فر، پرستو پیرایی
تاریخ: 1395

مساحت ساخته شده: 150 مترمربع

نوع: بازسازی
تاسیسات مکانیکی:آرش مجایی
اجرا:حامد بدری احمدی،‌ مرتضی شعبانی فر

مدیر اجرایی: عرفان احمدی

نظارت: استودیو بوژگان
عکاس:علی دقیق

کارفرما: دکنر محمد صمدیان
متریال: چوب، شیشه، سرامیک
جوایز:  تقدیر شده در نهمین دوره جایزه معماری داخلی ایران، فصلنامه معماری و ساختمان، سال 1395

 

ایده طراحی، نوآوری و مزایای پروژه

مسیر طراحی

  • سازماندهی فضایی

 

- کارفرمای پروژه، پزشکی است متبحر که به دلیل افزایش تعداد مراجعین در سالهای اخیر، واحد جنبی مطب خود را خریداری نمود تا فضایی بزرگتر و با کیفیت تر در اختیار داشته باشد. صورت مساله ماهم در این پروژه، تجمیع این دو واحد و تبدیل آن به مطبی جدید برای کارفرما بود.

- با توجه به محدودیت های اجرایی موجود در ساختمان که در حال بهره برداری بود، هسته تاسیساتی میانی پروژه حفظ گردید وسرویس مراجعین و آبدارخانه را شکل داد و کلیت پروژه را به دو بخش انتظار و معاینه، تقسیم کرد.

- فضای انتظار مطب شاید مهمترین  بخش مطب برای ما بود. فضاییکه بعضا بیماران در مطب های شلوغ پایتخت ساعاتی طولانی راباید در آن سپری نمایند و متاسفانه در اغلب فضاهای مشابه، توجه چندانی به این انتظار ملال آور، نمی شود.  تلاش شد این بخش مهم از مطب ، فضایی گرم، پویا و جذاب باشد و آگاهانه با تبدیل شدن فضای انتظار به باکسی چوبی، کیفیت ادراک فضایی آن  از فضاهای معاینه و ویزیت، متمایز گردید.

- اجزائی مانند نیمکت و کانتر منشی حاصل تا شدن و برش خوردن برخی از وجوه این باکس چوبی بود که به پویایی فضای انتظار نیز کمک نمود . این پویایی حتی در چینش صندلی های بیماران هم مورد توجه قرار گرفت و به جای نشستن های اتوبوسی و خطی، آنها را برای مصاحبت و معاشرت رو در روی هم قرار دادیم. از سوی دیگر حضور گلخانه که در زمان های مختلف می توان سناریوهای مختلف گیاهی برای آن تصور نمود، به جذابیت های این فضا افزود و روح زندگی و شادابی را در فضا تزریق کرد.

 

  • طرح نهایی

- قرارگیری پروژه در نزدیکی خیابان ولیعصر در کنار تصمیم ما بر ایجاد کیفیت های بصری برای مراجعین، باعث شد تا گلخانه ای با عرض کم، کل جداره پروژه و نما را پوشش دهد. این گلخانه هم در کاهش آلودگی صوتی نقش موثری دارد و هم به کیفیت های بصری فضای انتظار و پزشک، می افزاید. از سویی دیگر، به نوعی پیوند دهنده فضای اتاق پزشک و فضای انتظار نیز هست و تداوم آن در طول مسیر این دو فضا، به کیفیتهای پروژه می افزاید.

- فضاهای چهارگانه معاینه، ویزیت، دستیار پزشک و استراحت پزشکان نیز که در برنامه پروژه پیش بینی شده بود در یک توالی جداره ای، سازماندهی شد. در این بخش، سبد متریالی فضاها، سفید و آرام دیده شده و برای انسجام کلیت پروژه، اشاره هایی از متریال های فضای انتظار در آن گنجانده شده است.

...

استفاده از مطالب منتشره در سایت آرشیوی - تحقیقاتی معماری معاصر ایران با ذکر منبع و لینک دهی مستقیم به وب سایت مجاز می باشد.
در صورت استفاده از تصاویر پروژه ها و سایر اسناد و مدارک تصویری، عکس ها بدون هیچ دخل و تصرف در آنها من جمله کراپ کردن، مخدوش نمودن و درج لوگو استفاده گردد.

Projects-Social 1 Projects-Social 3 Projects-Social 4

خواندن 1399 دفعه آخرین ویرایش در یکشنبه, 05 دی 1395 ساعت 18:37