در این بخش به معرفی آثار منتخب معماران ایرانی طراحی و ساخته شده در داخل و خارج از ایران می پردازیم. دامنه نمایش آثار از اواخر دوران قاجاریه تا به امروز می باشد.
به منظور انتشار آثار خود، لطفا از طریق ایمیل با ما در ارتباط باشید.
Shadow
Slider

فروشگاه کفش کودک آرتمن

/21
 

اطلاعات عمومی پروژه

نام: فروشگاه کفش کودک آرتمن
آدرس پروژه: زنجان، خیابان سعدی شمالی، پلاک 218
شرکت مشاوره: استودیوی معماری آرخه
طراحان: مجتبی ثابت‌فرد، خشایار شفق، فرنوش عشقی، الهام علیمردانی، الناز ناصحی، سیدسعید هاشمی
تاریخ: 1394
مساحت زمین: 30 مترمربع

مساحت ساخته شده: 46 مترمربع

نوع: بازسازی، طراحی داخلی
اجرا:
استودیوی معماری آرخه

مدیر اجرایی: خشایار شفق

تيم اجرایی: سپیده امیرکافی، یونس توانا راد، مصطفی لطیفی، وحید لطیفی، الناز ناصحی، عباسعلی وفائیان

تصاویر سه بعدی: استودیوی معماری آرخه
عکاسان:
احسان محمدلو، مرتضی نقدیان

کارفرما:صنایع چرم آرتمن (مجتبی تهذیبی)
متریال:
ورق ام دی اف، نی بامبو، اسکلت فلزی از پروفیل قوطی
جوایز:
رتبه دوم جایزه معمار در بخش بازسازی، مجله معمار, 1395
- رتبه اول (مشترک) جایزه معماری داخلی ایران، در بخش تجاری، فصلنامه معماری و ساختمان، 1394

 

 

این پروژه، بازسازی یک باب مغازه از یک مجتمع تجاری است. بازسازی به منظور تامین بستر فضایی فروشگاه کفش کودک یک برند معتبر در زنجان انجام شد. فرایند طراحی و اجرای طرح در سه ماهه تابستان 1394 به پایان رسید.

  • وضع پیشین

این مغازه کوچک، به وسعت 30 متر مربع پیش از مداخلات، دارای کاربری تهیه غذا بود. مغازه دارای ارتفاعی بلند و نیم طبقه ای بود که دسترسی به آن از طریق پله فلزی گردی انجام می شد. کل فضای مغازه یک فضای واحد بود که در آن نیاز به فضاهای خدماتی و انبار احساس می شد. وسعت کم فضا باعث شده بود بهره بردار قبلی، کوچکترین سطوح خرد باقی مانده بین عناصر فضایی را مستقیما به فضای اصلی ملحق کند. این امر فضایی واحد، اما فاقد یکپارچگی ایجاد کرده بود. طراحی پیشین بنا، امکان استفاده بهینه از فضای محدود را فراهم نمی کرد.

این ساختمان دارای فرصت های مختلفی برای بهره برداری در طراحی بود. ارتفاع بلند قسمت مجاور خیابان، امکان نصب تجهیزات مختلفی را فراهم می کرد. ارتفاع کوتاه قسمت پشتی، امکان طراحی متناسب با ابعاد کودکان را فراهم می کرد. این تغییر ارتفاع امکان ایجاد تنوع را در فضای محدود ایجاد کرد. موقعیت پروژه در بافت مسکونی و امن برای کودکان، و همچنین در میان فروشگاه های لباس و وسایل کودکان متناسب با کاربری انتخابی بود.

 

  • ایده و توسعه طراحی

طراحی فروشگاه کفش کودک آرتمن کیدز با ایده ایجاد فضا به مثابه بازی صورت گرفته است. پس از تحلیل نظرات کارفرما در مورد آینده ساب برند کفش کودک، در آغاز گزینههایی با استراتژیهای مختلف طراحی شد. در پیشبرد گزینهها به روانشناسی کودک توجه شد و نحوه رفتار کودک در فضا مورد مداقه قرار گرفت. پس از چندین جلسه نقد وبررسی گروهی ایدهها به همراه کارفرما، ایده ایجاد یک مکانیسم بازی گونه در فضا تایید شد. برای عدم ایجاد مزاحمت آن با فرآیند خرید، مکانیسم باید تا حد امکان ساده می بود. همچنین این بازی بایستی به سرعت عمل کرده و در روند بازدید و خرید مشتریهای دیگر خللی ایجاد نمیکرد.

یکی از سادهترین و کارآمدترین محرکها برای جلب توجه کودک ایجاد صدا است. کودکان از سنین بسیار پایین و حتی پیش از تولد نسبت به صداها واکنش نشان میدهند و کشف روند علی و معلولی تولید صدا برای آنها بخشی از توسعه شناختشان نسبت به جهان پیرامون محسوب میگردد. بر این اساس ایده تولید صدایی مطبوع با یک فرآیند مکانیکی که با حرکتهای طبیعی حین خرید تولید میگردد تبدیل به ایده مرکزی کار شد.

بامبو متریالی است ارگانیک، که علاوه بر ایجاد صدای دلنشین، فضایی صمیمی و گرم برای مواجهه با کودکان ایجاد می­نماید. عناصر خطی از این جنس با طولهای مختلف فرم مواجی را در مرکز پروژه ایجاد کردهاند که در تضاد با جدارههای سفید و ساده، جذابیت بصری ویژهای به فضای داخلی میدهند. کفش ها از دوطرف سازه نگهدارنده سطح بامبو آویخته شده است. با کشیدن هر کفش نقطهای متفاوت از سطح بامبو شروع به نوسان و ایجاد صدا مینماید و موجی نرم بر سطح آن ایجاد میکند.

هدایت نیروی مکانیکی کفش های آویخته توسط قرقرهها به مرکز کار به طور طبیعی قابی مثلث شکل زیر سقف ایجاد کرد که شباهت تامی به خانههای نقاشیهای کودکانه دارد. این قاب همزمان با ایجاد ساختار فرمی پروژه امکانات جالب دیگری را به وجود آورده است که از آن جمله میتوان به استفاده به عنوان مدولاسیون طراحی، محل نمایش اجناس و سازه آویز تابها که برای پرو کفش استفاده می­شود اشاره نمود. همچنین فرم مثلثی بالای کار با دو خط مورب در انتهای مغازه تکمیل شد تا در دید ناظر بیرونی آرم برند آرتمن ایجاد شود.

 

  • سطح مداخله و سایر جزئیات

در طراحی جدید، قسمت نیم طبقه به عنوان فضای انبار از فضای اصلی با دیواری صلب، تفکیک شد. برای تامین یکپارچگی فضا، تمام شکستگی ها و ناصافی های دیوار اصلاح شد. این عمل، امکان تعبیه فضاهای مختلفی برای نمایش و نگهداری محصولات، عبور تاسیسات، و خدمات مورد نیاز مغازه را فراهم کرد.

 

...

استفاده از مطالب منتشره در سایت آرشیوی - تحقیقاتی معماری معاصر ایران با ذکر منبع و لینک دهی مستقیم به وب سایت مجاز می باشد.
در صورت استفاده از تصاویر پروژه ها و سایر اسناد و مدارک تصویری، عکس ها بدون هیچ دخل و تصرف در آنها من جمله کراپ کردن، مخدوش نمودن و درج لوگو استفاده گردد.

Projects-Social 1 Projects-Social 3 Projects-Social 4

خواندن 1097 دفعه آخرین ویرایش در سه شنبه, 14 دی 1395 ساعت 15:11