در این بخش به معرفی آثار منتخب معماران ایرانی طراحی و ساخته شده در داخل و خارج از ایران می پردازیم. دامنه نمایش آثار از اواخر دوران قاجاریه تا به امروز می باشد.
به منظور انتشار آثار خود، لطفا از طریق ایمیل با ما در ارتباط باشید.
Shadow
Slider

جی شیر

/16
 

اطلاعات عمومی پروژه

نام: جی شیر
آدرس پروژه: جی شیر، اصفهان، ایران
شرکت مشاوره: دفتر معماری الشتر
معمار مسئول: حامد مرادی الشتر
تاریخ: 1391 - 1395
مساحت زمین: 180 مترمربع

مساحت ساخته شده: 490 مترمربع

نوع: مسکونی
مهندس عمران: علیرضا زمانی
اجرا: دفتر معماری الشتر، دفتر مدیریت پروژه و ساخت excellent
مدیر اجرایی:  حامد مرادی الشتر
تیم اجرایی:  امیر حمزه مرادی، امیر علی پورکیان

طراح سه بعدی: ملیحه امینی
گرافیست: نیلوفر ادهمیان، ملیحه امینی

عکاس:پرهام تقی اف، فرشید نصرآبادی

کارفرما: عبدالعلی مهدویان
متریال: آجر
جوایز: 
- رتبه سوم جایزه معماری آسیا ،‌ سال 2015
- تقدیر شده در جایزه معمار در بخش مسکونی آپارتمانی، 1395

پروژه در محله قدیمی از اصفهان به نام جی شیر قرار دارد که در مکتوبات مختلف از جی به عنوان نام قدیم شهر اصفهان آمده است. در روند طراحی معماری علاوه بر بدست آوردن خواسته های مطرح شده از جانب کارفرما که هدف اصلی پروژه به شمار می آمد ،یک هدف فرهنگی هم دنبال شد.که طبعا این دوهدف در تکامل یکدیگر پیش رفته و علاوه بر بدست آوردن خواسته های کارفرما به روشی مطلوب، عکس العملی اعتراضی به نقص های بسیار و زشتی ها وآشفتگی های بصری در معماری معاصر اصفهان داشت.

این پروژه نهایتا به یک پروژه اعتراضی تبدیل شده و بیانیه ای را،  نیز مطرح کرد. بر اساس یک  برنامه فیزیکی مشخص تصمیم گرفته شد فضاها به دو قسمت تقسیم شوند

1- فضای اصلی و خصوصی برای هر واحد شامل: سالن ها، آشپزخانه، اتاق خواب ها و سرویس ها
2- فضاهای مشاع شامل: نورگیر،دستگاه پله وپاگردها + تراس

مقیاس این فضاها با توجه به متراژهای مورد نیازشان نسبت به هم مشخص وتصمیم گرفته شد به اندازه مقیاس فضاهای مشاع وتراس ها به عنوان فضای تهی از کل حجم پروژه کاسته شود واین عملکردها (نورگیر،دستگاه پله وپاگردها + تراس) با قرارگرفتن در فضای شفاف و درنظر گرفتن تأمین نور برای فضاهای خصوصی واصلی درقسمت تهی قرارگیرند. با این اتفاق ، نور فضاها از سمت تهی تامین می شد و نیاز به پنجرهای بزرگ در نما مرتفع گشت.

کم کردن فضای تهی از حجم ،با به جا ماندن حجم فضای اصلی و یک دیواره به عنوان حریم  همسایگی وفصل مشترک با همسایه همراه بود . این دیواره مسئولیت کیفیت بخشیدن به تمام فضاهای داخل حتی مشاعات را داشت | ویوی خود ساخته |

با توجه به درنظر گرفتن شرایط اقلیمی و زاویه چرخش آفتاب برای دریافت نور در بازده زمانی بیشتر،ایجاد تهی در سمت غربی پروژه اتفاق افتاد. (درراستای پایبندی به ایده اولیه هر چه که اندازه های باز شو ها در نمای جنوبی ما کمتر می شد طبیعتا دید کمتری نسبت به منظر نا مناسب شهری داشتیم.از این رو هر چه از اندازه بازشوها در سطح نما کم می شد به مقیاس دو چندان بربازشوهای بدنه غربی و دید به نمای خود ساخته ما اضافه گشت وتمامی فضاها از مناسب ترین نور ودید برخوردار می شدند. از طرفی دیگر، کوچک بودن اندازه باز شوها در نما به قوی تر شدن ایده حرکت اعتراضی در راستای اهداف فرهنگی پروژه کمک می کرد.)

...

استفاده از مطالب منتشره در سایت آرشیوی - تحقیقاتی معماری معاصر ایران با ذکر منبع و لینک دهی مستقیم به وب سایت مجاز می باشد.
در صورت استفاده از تصاویر پروژه ها و سایر اسناد و مدارک تصویری، عکس ها بدون هیچ دخل و تصرف در آنها من جمله کراپ کردن، مخدوش نمودن و درج لوگو استفاده گردد.

Projects-Social 1

خواندن 2277 دفعه آخرین ویرایش در پنج شنبه, 19 اسفند 1395 ساعت 14:42