در این بخش به معرفی آثار منتخب معماران ایرانی طراحی و ساخته شده در داخل و خارج از ایران می پردازیم. دامنه نمایش آثار از اواخر دوران قاجاریه تا به امروز می باشد.
به منظور انتشار آثار خود، لطفا از طریق ایمیل با ما در ارتباط باشید.
Shadow
Slider

خانه ای به یاد رستم

/30

 

 

اطلاعات عمومی پروژه

نام پروژه :  خانه ای به یاد رستم

آدرس پروژه : استان البرز ، کردان

دفتر معماری: دفتر معماری سهراب رفعت                              

معمار مسئول: سهراب رفعت

تیم طراحی: محمد رضا موحدي، نگين عسگري، محمد شوقی        

تاریخ شروع و اتمام اجرا: 1391 -  1393

مساحت سایت پروژه: 1950 متر مربع

مساحت کل ساخته شده: 250متر مربع ویلا + 240 مترمربع خدماتی  جمعاً 490 متر مربع

نوع ساختمان: مسکونی

مهندس سازه: سلمان رستمی

مهندس تاسیسات مکانیکی و الکتریکی: علی فرجی

اجرا : حسین گودرزی

مدیر اجرایی پروژه: سهراب رفعت

مهندس ناظر: امیر خسرو اردلان

پیمانکار: حسین گودرزی

عکاس: علی دقیق

جوایز: برنده رتبه اول گروه مسكوني تك واحدي مسابقه معمار سال 1393

متریال های اصلی: سیمان

کارفرما: سالومه گل بابایی

  

این مجموعه در زمینی به مساحت 1950  مترمربع در كوهپايه واقع شده است كه در دو بخش خدماتی به مساحت 240 متر­مربع و ویلای اصلی  به مساحت 250 مترمربع احداث گردیده است.

مکان این مجموعه بر اساس علاقه کارفرما بشه اسب و همچنين پتانسیل منطقه جهت سوارکاری­و پرورش اسب انتخاب گردیده و نام مجموعه، به ياد بود اولين اسب در گذشته ايشان،خانه­اي به ياد رستم، نامگذاری شده است.

از عوامل مشكل ساز در روند ساخت پروژه ،آبهای سطحي و آب چشمه ضلع شمالی و غربي زمین بود که باعث به بوجود آمدن باتلاق در زمین شده و عملاً به هدر ميرفت ، كه پس از بررسي­هاي لازم اين آبها جمع­آوري شده و هم اكنون به صورت آبنما و جوي در مجموعه روان مي­باشد كه پس از ذخيره شدن در منبع فيلتر شده و جهت آب مصرفي مجموعه و آبياري كل محوطه مورد استفاده قرار مي­گيرد و مازاد آن توسط دو قنات ايجاد شده در زير­زمين براي استفاده به زمينهاي پايين دست هدايت مي­شود.

بخش خدماتی به موازات دیوار شرقی (ورودی مجموعه) بنا شده است كه شامل سرایداری، مطبخ، سوئیت مهمان، انبار، موتورخانه و محل نگهداری اسبها و علوفه می­باشد كه در ضمن سرويس­دهي به مجموعه در حداقل سطح اشغال ممكن، مقابل همسايگان و گذر موجود جهت كاهش اشراف همسایگان و عابران به درون مجموعه نيز عمل مي­نمايد.

ویلای اصلی در قسمت­ میانی زمین قرار گرفته که پشت به بخش خدماتي طراحي شده تا خواست کارفرما مبنی بر جداسازی این­دو قسمت از یکدیگر خصوصاً قسمت استخر بدون ایجاد حصار در زمین میسرگردد. بدین صورت رفت و آمد­های معمول از جمله امور تاسیساتی و یا خدماتی همچون آشپزی و رسیدگی به اسبها و ...  خللی در خلوت ساکنان و استفاده از قسمت خصوصی نخواهد داشت.

از ديگر عواملي كه هم به لحاظ خواست كارفرما و هم شرايط حاكم بر موقعيت مكاني در شكل­گيري ساختار طرح تاثيرگذار بوده است مي توان به موارد زير اشاره كرد:

 

  • ديد و منظره بكر طبيعت كوهستاني كه ارتباط بصري بي­پرده و صريحي را طلب ميكرد.
  • امكان دسترسي مستقيم ميان خوابها و استخر 
  • ايجاد محرميت و امنيت حسي و فيزيكي كه ضمن داشتن ارتباط ملموس با طبيعت اطراف بایستی امنيت خاطر كاربران را تامين نماید.
  • جاگیری فضای عمومی در طبقه بالا  به دليل بهره­مندي هر چه بيشتر از مناظر اطراف
  • استفاده از حداقل سطح اشغال بناها برای بهره­وری از حداکثر فضای سبز موجود
  • تاکید بر سادگی و خلوص در بافت­ها و جنسيتها
  • زمان­ كوتاه ساخت با توجه به شرايط محيطي و نياز كارفرما جهت بهره­برداري سريع و همچنين رعايت جوانب اقتصادي ساخت 

مجموعه عوامل مذكور، ساختار طرح را در غالب تركيب دو حجم مكعب مستطيل ساده و خالص شكل داده است كه بتواند پاسخگوي تمامي نيازهاي پروژه باشد.

 

خواندن 4503 دفعه آخرین ویرایش در چهارشنبه, 25 فروردين 1395 ساعت 23:50