در این بخش به معرفی آثار منتخب معماران ایرانی طراحی و ساخته شده در داخل و خارج از ایران می پردازیم. دامنه نمایش آثار از اواخر دوران قاجاریه تا به امروز می باشد.
به منظور انتشار آثار خود، لطفا از طریق ایمیل با ما در ارتباط باشید.
Shadow
Slider

مجتمع تجاری ارگ

 

 

اطلاعات عمومی پروژه

 

نام پروژه: مجتمع تجاری ارگ

مکان: تهران، میدان تجریش، خیابان سعد آباد

 دفتر معماری: گروه طراحی ارش بعد چهارم فضا

معماران: علیرضا شرافتی، پانته آ اسلامی

همکاران طراحی: جویا جوانشاد، محسن طلوع شریفی

سال: 1391 ( شروع بازسازی)

سال اتمام پروژه: 1393

نوع: تجاری، بازسازی

مساحت زمین: 11500 مترمربع

مساحت زیربنای کل قبلی: 75000 مترمربع

مساحت زیربنای کل فعلی: 78000 مترمربع

مساحت زیربنای خالص: 13080 مترمربع

طراحی اولیه: مهندسین مشاور ابنیه نواندیش

سازه: مهندسین مشاور ابنیه نواندیش، شرکت مهندسی تکناب

تاسیسات مکانیکی و الکتریکی: مهندسین مشاور ابنیه نواندیش، شرکت مهندسی تکناب

پیمانکار: شرکت مهندسی تکناب

مدیریت طرح: مهندسین مشاور تدبیر عمران ایرانیان

سیستم سازه: سازه ای فلزی

سیستم تاسیساتی: هواساز و فن کویل

محدوده مداخلات:  اصلاحات پوسته نما( سازه و نماسازی نهایی) ، طراحی محوطه و طراحی داخلی و بام

کارفرما: شرکت صبا میهن

عکاس: علی دقیق،پرهام تقی اف

جوایز: رتبه دوم( مشترک) بخش بازسازی، جایزه معمار 94

 

 

در دهه گذشته افزایش شدید نقدینگی به سبب افزایش درآمد نفتی موجب پیدایش شرکتهای نوپا در بخش ساختمان (به علت عدم سود آوری بخشهای صنعت و...) گردید. در نتیجه تعداد زیادی پروژه های عظیم تعریف شد که بعضی از آنها در میانه راه به مشکلاتی برخورده و نیاز به بازنگری اساسی داشتند و بخش جدیدی در دسته بندی انواع معماری بوجود آورد که در آن بخشی از ساختمان شکل گرفته و قابل تغییر نیست و بایستی با قبول شرایط به بازسازی (باز طراحی) و ارتقاء کیفی فضا پرداخت.

در سال 91 طراح در مسابقه اي برنده شد تا طراحي نما، محوطه، بام و فضاهای داخلی مجموعه ای تجاري را انجام دهد که مراحل طراحي معماری آن تکمیل شده و ساخت اسکلت آن رو به اتمام بود اما رضایت کارفرما را از بابت کیفیت فضایی جلب نکرده بود. از اینرو طراح با کسب اختیاراتی محدود به سبب مسایل اجرایی به بازنگری در طراحی همزمان با اجرا پرداخت.

در راستاي باز طراحي نما، تصميم بر ساده کردن احجام و ايجاد سطحي نرم و خنثي در جهت کاهش اغتشاش بصري ناشي از همسايگي‏هاي پروژه گرفته شد. لذا بخشهایی از سازه حذف گردید و بخشهایی به ان اضافه گردید. از شيشه در جهت بازتاب درختان کهنسال پيراموني و تاکيد بر رشته کوه‏هاي قرار گرفته در شمال پروژه استفاده شد.

ترازهاي ارتفاعي متفاوت پروژه با محوطه‏سازي و تبديل شدن پله ‏ها به سکوهاي طولي باعث ايجاد ارتباط معبر پياده به محوطه و شکل‏گيري يک فضاي عمومي شهري گرديد.

در طراحي داخلي، اتصال راهروهاي شرقي و جنوبي مجموعه که بيش از اين توسط ويد مرکزي قطع شده بود، به عنوان ايده اصلي تعیین شد که این اتصال از طریق امتداد سقف کاذب و کفسازی حاصل گردید.

 


Projects-Social 1 Projects-Social 3 Projects-Social 4

خواندن 3809 دفعه آخرین ویرایش در یکشنبه, 29 فروردين 1395 ساعت 15:44