ويلای فردوس

/30

 

 

اطلاعات عمومی پروژه

 

نام پروژه: ویلای فردوس
آدرس: مازندران، رويان، شهرک فردوس جنوبی  
شرکت مشاوره: دفتر معماری سهراب رفعت []
معمار مسئول: سهراب رفعت
 تیم طراحی: سالومه گلبابائي، نگين عسگري، محمد­رضا موحدي، محمد حسين شوقي

تاریخ شروع و اتمام کار: شهریور 91 تا آبان 92 

مساحت زمین: 1000 مترمربع

مساحت ساخته شده: 390  مترمربع

نوع ساختمان: مسکونی

مجری: بهروز قائمي

عکاس: علی دقیق

کارفرمامهدی حُر

جایزه

  • برنده دوم در بخش معماري داخلي و برگزيده بخش معماري فضاهاي مسكوني دو سالانه معماري و معماري داخلي ايران 1393
  • پروژه تقدير شده جایزه معمار 1393 در بخش مسكوني تك واحدي

 

 

ويلاي فردوس با زيربناي 390 متر­مربع در قطعه­اي جنگلي به مساحت 1000 مترمربع واقع شده است.

سایت پروژه در شهرکی با مناظر زیبای طبیعی و در همنشینی با درختان و آبراه ها و برکه ها واقع شده است  که این پتانسیل مثبت ، طراحی را به سمت استفاده حداکثر از مناظر اطراف سوق می دهد و همینطور به دلیل عملکرد ویلایی این بنا ، استراتژی طراحی در برخورد با آن در مقایسه با طراحی یک واحد مسکونی با سکونت دائم تفاوت هایی خواهد داشت . از عوامل کلی تاثیرگذار در به وجود آمدن حجم و فرم اصلی و نیز پروسه طراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد : لزوم رعایت همسایگی ، قوانین ساخت و ساز در شهرک ، خواسته های کارفرما ، مبانی نظری ، عوامل اقلیمی ، روابط فضایی ، تناسبات ، میزان شفافیت ، عملکرد فضا ها و خط آسمان و نیز اگر جزئی تر به روند طراحی اشاره شود باید به موارد زیر اشاره شود :

  • محدوديت ارتفاع و فواصل بنا طبق قوانين شهرك
  • حداكثر استفاده از فضاي سبز و حفظ تمامي درختان موجود در سايت
  • ايجاد محصوريت نسبت به همسايه شرقي
  • حفظ حداكثر ديد به جنوب غربي و غرب با حداكثر شفافيت به سمت فضاي سبز ملك پارك و بركه شهرك
  • ارتباط مستقيم و مستقل مطبخ و اتاق آشپز به فضاي بيرون بدون ايجاد مزاحمت براي بخش خصوصيتراسهاي متعدد با ديدهاي متنوع براي استفاده در فصول مختلف 
  • ارتباط مستقل اتاق مهمان با فضاي بيرون
  • ايجاد ارتباط عمودي بين طبقات بصورت حركتي مابين بيرون و درون فضا بصورت شفاف با پله و آسانسور داخلي در حداقل سطح اشغال بنا 

 

 

ايده اوليه بر اساس تركيبي از دو حجم مستقل كه تامين كننده نيازهاي فيزيكي پروژه مي­باشد شكل گرفت.استفاده از فضاهاي منفي ايجاد شده در فرم(تراسهاي بوجود آمده در هر دو طبقه ) و تركيب صفحات عمودي چوبي با جداره­هاي شيشه­اي كه پله ارتباطي بين دو طبقه را نيز بوجود مي­آورد، از ديگر رويكردهاي اصلي طرح در جهت پاسخگويي به نيازهاي طرح مي­باشد.

شرایط اقلیمی معتدل و مرطوب منطقه باعث به وجود آمدن سقف شیبدار ، تراس ها و پیش آمدگی ها جهت کنترل نور و نیز باز شوهایی جهت سیرکولاسیون طبیعی هوای داخل ویلا شده است . یکی از متریال های اصلی مورد استفاده به عنوان پوشش دیوارها ، چوب مقاوم در برابر رطوبت و آفتاب می باشد که به نوعی ایده گرفته از پوشش چوبی خانه های سنتی منطقه است ولی به شیوه مدرن تر و مقاوم تر که این متریال و سقف شیبدار و نیز پله اکسپوز موجود در نما باعث نوعی هماهنگی با معماری بومی مازندران شده است . از طرفی نظرات کارفرما نیز در طی پروسه طراحی بنا بر سلیقه و انتظارات خود از فضاهای مختلف ویلا ، بر حجم و فضاهای داخلی  تاثیرگذار بوده است .

 



Projects-Social 1 Projects-Social 3 Projects-Social 4

 

خواندن 7243 دفعه آخرین ویرایش در شنبه, 28 فروردين 1395 ساعت 09:37