Email: caoi.ir@post.com Telegram ID: @caoiran

IN THIS PART, YOU WILL ACCESS TO THE PROJECTS DESIGNED AND CONSTRUCTED BY IRANIAN ARCHITECTS INSIDE AND OUTSIDE OF IRAN.
TO KNOW ABOUT HOW YOU COULD SUBMIT YOUR PROJECT, PLEASE CONTACT US!

Shadow
Slider

Amin’s House

 

PROJECT GENERAL INFORMATION

Name: Amin's House

Location: No.87, Avishan Alley, Kouhpayeh St, Estalak, Lavasan, Tehran, Iran

Architecture Firm: A1 Architecture []

Architect in charge: Amir Afghan

Date: 2015

Site Area: 400 sqm

Built Area: 540 sqm

Type: Residential

Civil Engineer: Vahid Gharakhani

Mechanical: Hossein Bijan Fard

Electrical: Amin Arab

Construction: A1 Architecture

Executive Manager: Hamed Naghizadeh

Executive Team: Mohammad Hossein Rajabi

Supervisor: Amir Afghan

Graphic: Ila Kabgani

Photographer: Arash Ashourinia

Client: Amin Jalal Pour

Material: Concrete, Glass, Wood

Award: Finalist in Memar Award, in the category of single family building, 2014

Budget: N/A

 

 

Connecting the view of surrounding environment which includes far away mountains, lake, trees and all the elements in background to the form and elevation of the building was the significant challenge of this design. So the city landscape at the back count as the buildings backyard and these two will work together and they are meaningless without each other.

Based on this idea we designed a flexible integrated shell which starts from the city landscape and will move along the floor to the walls and will end up on the ceiling while forming them. The space made up of these exposed concrete shells include dynamic spaces for gatherings and meetings.

Also Private spaces are gathered into a stable white mass which are placed into outer concrete mass. In the design we tried to minimize the usage of materials and maximize the function of each piece and denied to use formic objects without function and ornaments.

In the middle of the southern yard there is a retaining wall which carries two different decks for the main building in different levels. Upper level is connected to the ground floor and the one below creates the backyard's green space. There is different horizontal and vertical accesses between floors and continues accessible patterns were considered.

 

 

 Projects-Social 2 Projects-Social 3 Projects-Social 4

Read 1862 times Last modified on Sunday, 25 December 2016 23:24