Email: caoi.ir@post.com Telegram ID: @caoiran

IN THIS PART, YOU WILL ACCESS TO THE PROJECTS DESIGNED AND CONSTRUCTED BY IRANIAN ARCHITECTS INSIDE AND OUTSIDE OF IRAN.
TO KNOW ABOUT HOW YOU COULD SUBMIT YOUR PROJECT, PLEASE CONTACT US!

Shadow
Slider

Sadri Residence

/37

 

PROJECT GENERAL INFORMATION

 

Name: Sadri Residence

Location: Roshan Dasht, Isfahan, Iran

Architecture Firm: Polsheer Consultant 

Architects in charge:  Mohammad Reza Ghanei, Ali Sheikholeslam

Design associate: A. Pornaieb

Date: 1997-1998

Type: Residential

Area: 200 sqm

Photographers: Ashkan Ghanei,Tahsin Baladi, Iman Vakilzadeh

Client: Mr & Mrs Sadri

Award: 1st place in Memar award in the section of single residetnail category, 2002

 

The main concept of this house was organizing two separate spaces around a third negative linear space, which connects the two yards located at north and south ends of the house together.

The main space has been designed to include all the different functions of the house on different levels under a single roof, creating the impression of a harmonized, spacious interior. The width of the main volume is 5 by 15 meters and an alleyway of 1.2 meters and a master bed of two 3.8 meters wide by 7 meters have been designed on two floors similar to the main volume. The roof is made of a curve, punched with holes which let natural light in. This creates the effect of a lighter roof above and a more spacious interior.

 

 

 Projects-Social 2 Projects-Social 3 Projects-Social 4

The main concept of this house was organizing two separate spaces around a third negative linear space, which connects the two yards located at north and south ends of the house together.

 

The main space has been designed to include all the different functions of the house on different levels under a single roof, creating the impression of a harmonized, spacious interior. The width of the main volume is 5 by 15 meters and an alleyway of 1.2 meters and a master bed of two 3.8 meters wide by 7 meters have been designed on two floors similar to the main volume. The roof is made of a curve, punched with holes which let natural light in. This creates the effect of a lighter roof above and a more spacious interior
Read 4895 times Last modified on Friday, 10 June 2016 14:52