Email: caoi.ir@post.com Telegram ID: @caoiran

IN THIS PART, YOU WILL ACCESS TO THE PROJECTS DESIGNED AND CONSTRUCTED BY IRANIAN ARCHITECTS INSIDE AND OUTSIDE OF IRAN.
TO KNOW ABOUT HOW YOU COULD SUBMIT YOUR PROJECT, PLEASE CONTACT US!

Shadow
Slider

Art & Music Research Faculty

/47

 

PROJECT GENERAL INFORMATION

Name: Interior design of Art & Music Research Faculty

Location: Qazvin, Iran

Architecture Firm: Part Shahr Co.[]

Architects in Charge: Farhad Khadempour, Pedram Pakzad 

Design Team: Mana Dastoum 

Date of design: Jan 2014

Date of Construction: Feb-May 2014

Area: 270 sqm

Building Type: Renovation, Interior Design

Constrcution Co.: Part Shahr Co.

Executive Team:  Milad Mousavi 

Supervisor:  Farhad Khadempour

Contractor: Part Shahr Co

Photographers: Fereshteh Akbari 

 

Awards: 

  • 2nd Place in Memar Grand Award in the Renovation category - 2014
  • 1st place in Architecture & Construction Magazine Award in the Renovation category- 2014

 

Saadolsaltane historical complex is one of the brick structural buildings in the city of Qazvin related to Qajar era. Our project was performed inside one of the houses of this complex called Negarolsaltane that consists of a renovated space executing by our company, it was allocated for communities and public fairs by Qazvin Cultural Heritage Organization. It was supposed to change this part to Iranian Art & Music Research Facultyby changing type of application.

Foundation of the site of the project was in an area of 270 square meter and consisting of four entrances from central yard of Negarolsaltane House. The project was commenced on feb.04, 2014 and executive works was performing simultaneous with initial designing. Finally, the project was completed and ready to be delivered on May 05, 2014.

As above mentioned, renovation of the project was performed by this Consulting company, therefore, all parts require to be strengthen in view of structure was done at the step of renovation. Ceiling air conditioner was designed in place of ceiling skylights.
In initial studies, we concluded that we must create the least change in traditional mason, define the spacious personality of the project by adding adjunct elements with post modern approach and finally creating binary reciprocity like traditional/post modern, discipline/chaos, new/old, tough/smooth that caused to form the concept of the project. Adventitious elements consists of line and lines of the body of the traditional mason leading to take form and change to a favorable form by cutting, bending and folding and then being calm and silent in their place and status.

Research Facultyis a silent and calm space in order to perform research and studying music and promoting this art, for this purpose, the adventitious elements were painted in white color. The forms were designed as if the lines of the mass in space are free, suspending and dancing and being fixed in one point.

A tenor has been renovated in the class since date of renovation of the mason and we also preserved tenor, but a glass was placed on its surface to be changed and supposed as a tableau on the floor by combination of horizontal louvers and lighting. Whereas this tenor was the place of baking ceramic, so we covered its floor with broken ceramics to keep the memory of the far lasts inside this space.
In lighting step of the project, the idea of musical lines and notes was used so far cables indicate lines of note and any one of the lights indicate music note. Lights in community hall were designed according to the Symphony no.5 of Beethoven.

Meanwhile executing the project, the dried boughs of the trees were cutting; we picked up several dried boughs and hanged on the entrance section as a commemoration of the old trees to give another role to these boughs thereafter. By broadcasting music in the space of the Research Faculty, audio vibrations cause to make the boughs dancing, as if these boughs have soul and life.

 

 

Projects-Social 2 Projects-Social 3 Projects-Social 4

Read 10940 times Last modified on Saturday, 23 April 2016 09:56