پروژه ها

در این بخش، شما می توانید به پروژه های منتخب طراحی و اجرا شده معماران ایرانی در داخل و خارج از کشوردسترسی داشته باشید

یست خانه

رای دادن به این مورد
(9 آرا)
/23
 

اطلاعات عمومی پروژه

نام: یست خانه
آدرس پروژه: صفاییه، یزد
معماران مسئول: محمد خاوریان، امیر شهراد
تیم طراحی: صدف قناویز باف
تاریخ: 1394 - 1395
مساحت زمین: 800 مترمربع

مساحت ساخته شده: 1300مترمربع

نوع: مسکونی، بازسازی
مهندس عمران: شاهین عباسی
تاسیسات مکانیکی: احسان الوان ساز یزدی
تاسیسات الکتریکی:  مهندس محب الخامس، مهندس میرزایی
اجرا: محمد مشرف

نظارت: امیر شهراد، محمد خاوریان
عکاس:  حسین فراهانی

کارفرما: خانم رصاف
متریال: آجر
جوایز: 
- فيناليست جايزه معمار در بخش بازسازی،‌ سال 1395
- برگزیده مسابقه معماری آسیا در بخش بازسازی، 2016

 

این بنا یک ساختمان ده ساله در بافت جدید شهری یزد بود که کارفرما اقدام به بازسازی آن کرده بود و در مرحله اتمام سفت کاری و انجام بخشی از نازک کاری نظر کارفرما را تامین نکرده و بازسازی آن در این مرحله به ما واگذار شد. در بررسی اولیه ساختمان متوجه شدیم که وضعیت چیدمان کاربری ها به شیوه ای نامناسب قرار گرفته اندو از بیرون نیز غیر یکپارچه و مانند بقیه ساختمان های بافت جدید شهری فاقد هویت است.

با توجه به قرارگیری بنا در نبش یک چهارراه و دارا بودن دو نمای غربی و شمالی به فکر یک ایده برای بهینه سازی درون و بیرون با یک روش مناسب بودیم که بتواند نیازهای اساسی همجواری ها و ارتفاع همسایه ها در نظر گرفته شود. در بررسی اولیه کارفرما یزد نکته جالبی توجه ما را جلب کرد که اصولا مردمی که امروزه در یزد زندگی میکنند روش زندگی و ذهنیت بسیار ثابتی در گذر زمان نسبت به مساله خانه داشته و دارند و این مساله ما را بر آن داشت که نیازهای امروزه یک خانواده یزدی مانند محرمیت،حیاط اندرونی و بیرونی ،فضاهای عمومی و خصوصی مجزا، آشپزخانه بسته و ... را در غالب نیازهای امروزی یک خانواده دوباره چینی کنیم.

با توجه به موقعیت قرارگیری بنا در دو جبهه غربی و شمالی  و بررسی اولیه متوجه شدیم که بیشتر قسمتهای بنا  با توجه به بزرگتر بودن ضلع غربی نما از ضلع غربی  رو به خیابان نورگیری میکنند و یک باغچه نیز در قسمت شمالی زمین که جز ملک بود به عنوان ورودی مطرح شده بود و با توجه به درخواست کارفرما از قسمت شمالی زمین ما به فکر اضافه کردن پوسته ای به بنا شدیم که فضاهایی که بین پوسته و ساختمان به وجود میآیند به عنوان فضای باز محصور تعریف کنیم که علاوه بر اضافه شدن زمین به خانه مساله محرمیت را  نیز حل کنیم  و همچنین مشکل نا هماهنگی همجواری ها هم همزمان در نظر گرفته شود و با این روش در ضلع شمال  معضل پنجره های رو به خیابان را تبدیل به پنجره های رو به حیاط کنیم.این پوسته در قسمت غربی امتداد داده شد و ارتفاع انرا به اندازه ساختمان گرفتیم که در جبهه غربی نیز کار سایه اندازی را انجام داده و به علاوه فضای اقامتی در غرب را نیز به داخل کشاندیم  و یک راهرو پشت آن تعریف کردیم که علاوه بر نورگیری  ارتباط با حیاط اصلی را از طریق ورودی  اضافه کنیم.

در قسمت درون خانه یک فضای گنبدی بلند قرار داشت که ما از آن به عنوان فیلتر برای تقسیم خانه به دو بخش شمالی و جنوبی استفاده کردیم که در قسمت شمالی فضاهای خصوصی مانند آشپزخانه و اتاق نشیمن و خوابها را قرار دادیم و در قسمت جنوبی رو به حیاط اصلی اتاق مهمان و پذیرایی را قرار دادیم.

 

...

استفاده از مطالب منتشره در سایت آرشیوی - تحقیقاتی معماری معاصر ایران با ذکر منبع و لینک دهی مستقیم به وب سایت مجاز می باشد.
در صورت استفاده از تصاویر پروژه ها و سایر اسناد و مدارک تصویری، عکس ها بدون هیچ دخل و تصرف در آنها من جمله کراپ کردن، مخدوش نمودن و درج لوگو استفاده گردد.

Projects-Social 1

خواندن 1014 بار آخرین بار تغییر یافته پنج شنبه, 12 اسفند 1395 ساعت 16:31

CAOIdonation

A little help...
Goes a long way!

خبرنامه

لطفا ایمیل خود را جهت دریافت خبرنامه ماهانه، ثبت نمایید.