ساختمان دو واحدي "Walmer"

/21

 

 

اطلاعات عمومی پروژه

نام پروژه: ساختمان دو واحدی "Walmer"
آدرس: تورنتو، کانادا
شرکت مشاوره: دفتر معماری مهدی مرزیاری
معمار مسئول: مهدی مرزیاری
تاریخ: شهریور 1394
نوع پروژه: مسکونی، بازسازی
مساحت ساخته شده: 390 مترمربع
مهندس سازه: AMA Design

مهندس خدمات: BONA Engineering Ltd
پیمانکار: Target Construction
عکاس: سام جوانروح

 

پروژه حاضر، بازسازي و تغيير كاربري يك خانه شاخص متعلق به دوره "Edwardian" ساخته شده بين سالهاي ١٩١٠-١٩٠٥ براي مالكين جديد، يك استاد دانشگاه و خانواده، در محله"Annex" تورونتو ميباشد. سازه موجود سالها بعنوان ساختمان استيجاري براي دانشجويان استفاده ميشده و طي سالهاي اخير بدون سكنه در وضعيتي بد رها شده بود. موضوع طراحي، ايجاد يك ساختمان مسكوني دو واحدي با امكان تغيير به خانه اي تك واحدي ميباشد.

در تعامل با بافت غني محله، ساختار تاريخي بنا حفظ شده ماداميكه بنا متناسب با زندگي امروزي طراحي شده است. عليرغم عدم ثبت تاريخي بنا، تغييرات به ساختمان قديمي احترام گذاشته و روش مينيمال در عين حال راديكال طراحي، باعث ارتقاء عناصر تاريخي بنا شده است. نتيجه امر، تلفيق قديم و جديد با تمايزي بارز ميباشد. چالش طراحي با تغييري جزئي كه باعث گشايش جلوي ساختمان شده، آغاز شد؛ حجمي الحاقي داخل ايوان ورودي با كمترين ديد از خيابان اصلي. حجم شيشه اي منعكس كننده جزئيات ايوان ورودي و دربرگيرنده ديوار خارجي آجري، داخل فضاي غذا خوري ميباشد.

در پشت ساختمان، حجم جديد دو طبقه جايگزين حجم يك طبقه الحاقي سالهاي اخير شده است. بدنه شفاف، متصل كننده فضاي داخلي طبقه همكف و محوطه بيروني شده ماداميكه پوسته چوبي نور كنترل شده و محرميت، بدون مخدوش كردن ديد به بيرون براي طبقه بالا فراهم مي كند.تغييرات خارجي بنا باعث گشايش پلان بسته سنتي و تبديل آن به خانه اي باز و پر نور براي زندگي امروزي شده است. حجم هاي الحاقي شيشه اي در جلو و پشت ساختمان معرف فضاي داخلي سيال و اتصال دهنده فضاي عمومي جبهه غربي و فضاي خصوصي جبهه شرقي ميباشد. تمامي جداره ها و ديوارهاي داخلي نيز جهت كاربري جديد ساختمان تغيير كرده است.

طبقات همكف، دوم و زيرزمين در برگيرنده خانه اصلي و طبقه سوم كه در گذشته بعنوان اقامتگاه خدمتكاران استفاده ميشده، جاي دهنده آپارتمان جديد ميباشد. پله اصلي و قديمي بنا با دقت مرمت و بازسازي شده و جهت ارتباط عمودي خانه اصلي تا طبقه زيرزمين امتداد پيدا كرده است. همچنين پله موجود خدمه به همراه ورودي مجزا در جبهه شمالي بنا امكان دسترسي مستقل به آپارتمان در طبقه سوم را فراهم كرده است.

فضاي داخلي باز دو طبقه در پشت ساختمان، متصل كننده فضاي زندگي روزمره در طبقه پايين با اتاق خواب اصلي در طبقه بالا ميباشد. پارتيشن هاي بزرگ كشويي باعث ايجاد تنوع در استفاده از فضاها شده است. كف زيرزمين نيز جهت ايجاد سقف بلندتر براي فضاي تفريحي و ورزشي پايين تر برده شده است. سقف ايوان ورودي احيا شده و بعنوان تراس بهمراه بام سبز براي طبقه دوم مورد استفاده قرار گرفته است. همچنين با برداشتن پله فرار موجود الحاقي، امكان ايجاد بالكن جنوبي براي طبقه سوم فراهم شده است. طراحي محوطه، درختان موجود را حفظ كرده و باعث تلفيق ساختمان تاريخي شاخص با بافت در جهت ارتقاء فضاي عمومي محله "Annex" شده است.

 

 

 

Projects-Social 1 Projects-Social 3 Projects-Social 4

خواندن 2237 دفعه آخرین ویرایش در جمعه, 27 فروردين 1395 ساعت 19:24