Email: caoi.ir@post.com Telegram ID: @caoiran

ورود

معماری معاصر ایران
وب سایت معماری معاصر ایران وبسایت آرشیوی-تحقیقاتی با رویکرد
شناسایی آثار ارزشمند معماری معاصر ایران از اواخر دوران قاجار تا کنون
Image is not available
1 - copy - copy
Image is not available

About us

با توجه به رشد فرهنگ استفاده از اینترنت همگام با افزایش دسترسی عموم به این رسانه عظیم در سطح کشور و نیاز جامعه معماری ایران و علاقه مندان به معماری ، برآن شدیم تا ضمن ارج نهادن به تلاش های بسیار ارزشمندی که در حوزه کتب معماری معاصر ایران صورت گرفته است ، به راه اندازی وب سایتی جامع در این زمینه جهت استفاده عموم مردم بپردازیم. وب سایت معماری معاصر ایران با نشانه اینترنتی www.caoi.ir با امکانات وسیع و کاربردی در اختیار جامعه معماری کشور و عموم مردم قرار گرفته است . این وب سایت با ایجاد بستر های لازم در زمینه اطلاع رسانی سریع ، آسان و فراگیر تلاش بر اعتلای جایگاه معماری معاصرکشور دارد.

  • اهمیت شکل گیری وب سایت

ضمن قدردانی از تلاش های گردانندگان وب سایت های ارزشمندی که با محوریت معماری در امر اطلاع رسانی و پوشش رخدادهای معاصر فعالیت می نمایند ، به نظر می رسد که هنوز در زمینه معرفی معماری معاصر کشور، ظرفیت ها و پتانسیل های بالقوه فراوانی وجود دارد . شکل گیری یک مرجع اطلاعاتی اینترنتی منسجم و قدرتمند در جهت ساماندهی و هدایت فعالیت های معماری معاصر می تواند این ظرفیت ها را بصورت بالفعل در آورد ، بنحوی که بتواند همسو با فعالیت های سایر وب سایت ها ، راهگشای اساتید ، دانشجویان ، محقیین داخل و خارج کشور قرار گیرد.

  • نحوه شکل گیری وب سایت

از تیر ماه 1389 تحقیقاتمان را در زمینه جمع آوری پروژه های معماری معاصر ایران به شکل گسترده و دقیق شروع نمودیم و نهایتا در یک دوره 9 ماهه ، حجم محدودی ازاطلاعات جمع آوری شد . با توجه به قابلیت های فراوانی که شبکه اجتماعی فیسبوک در اختیار کاربران قرار می دهد، ما در مرحله نخست با هدف ارتباط با مخاطبین معمار ،اساتید و دانشجویان صفحه ای اختصاصی با محوریت معماری معاصر ایران ایجاد نمودیم و اطلاعات جمع آوری شده را با آنها به اشتراک گذاشتیم . این رویداد نو توجه مخاطبان را به خود جلب کرد و پس از گذشت اندک زمانی از ایجاد آن ، طرفداران این صفحه ، اطلاعات خود را به صورت آزادانه و داوطالبانه در اختیار ما قرار می دادند . ویژگی برجسته این شیوه از ارتباط ، جمع آوری اطلاعات بر مبنای مشارکت خرد جمعی بود که به کمک آن میزان دقت و دامنه محدوده مطالعاتی افزایش می یافت.

به واسطه این صفحه ،اطلاعات جمع آوری شده تکمیل گردید و شرایط آشنایی بیشتر ما با برخی از معماران فراهم شد. در روند این ارتباطات توانستیم از نظرات ، پیشنهادات و انتقادات آنان بهره مند شویم که در جهت ارتقاء سطح کیفی کارهای صورت گرفته و بسط آن در قالب یک وب سایت نقش شایانی داشته است. در سال 1390 نسخه اولیه وب سایت معماری معاصر ایران با امکانات محدود رسما راه اندازی گردید. بعد از گذشت حدود 2 سال از تاریخ انتشار آن ، در مورخه 18 بهمن ماه 1392 از نسخه جدید و تکمیلی وب سایت در همایش واکاوی معماری معاصر ایران با حضور جناب آقای دکتر قبادیان در هتل پارس شهر تبریز که با همت اندیشکده فراگرد طراحی ستاک برگزار شده بود ، رو نمایی شد.

  • اهداف وب سایت

ساختار محتوایی وب سایت به دنبال تحقق اهداف ذیل می باشد که در دو بخش اهداف داخلی و بین المللی به آنها اشاره می گردد:

اهداف داخلی

- ارتقاء سطح دانش عمومی جامعه در زمینه معماری و آشنایی مردم با معماران معاصر ایرانی و آثار منتخب آنها
- رشد و آبادانی ایران عزیز با گسترش دانش و هنر معماری با نفوذ آن در حوزه های مختلف فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی و ... .
- ایجاد یک مرجع جامع مطالعاتی - آموزشی فراگیر جهت استفاده اساتید ، دانشجویان و محقیین
- ایجاد فضای مناسب برای نقد و تحلیل آثار موفق ایرانی در جهت پیشبرد سازنده جریان معماری معاصر کشور

اهداف بین المللی

- بهبود دیدگاه جامعه بین الملل نسبت به معماری معاصر ایران
- همسویی با جریانات معماری در سطح بین الملل و ارتقاء جایگاه معماری معاصر ایران
- ایجاد روابط فرهنگی در سطح بین الملل و معرفی فرهنگ و تمدن اصیل ایرانی با زبان معماری

وب سایت معماری معاصر ایران، صمیمانه از همه معماران، اساتید، دانشجویان، فعالين و متخصصين اين حرفه دعوت می نماید در جهت اعتلای معماری معاصر ایران، ما را یاری نمایند.

 


عکاس تصویر هدر: غلامعلی آرش طهرانی