Workshops
Persian
ورکشاپ: شهر- آب
آدرس: باغ عفیف آباد، شیراز، ایران
دفتر معماری: آتلیه سیگمان
معماران: نیما تبریزی، میلاد محمدخانی، نادیا آذرباد
تیم طراحی و اجرا: آنیتا بزرگی، بهراد واقفی، علیرضا نجیبی، بابک شاهیسوندی، مهسا محمدی، غزاله کوثری، آرزو پارسا، سارا کاظمی، محسن بزنجانی، سمیه گویینی
تاریخ: اردیبهشت ۱۳۹۷
مساحت: ۱۶ مترمربع
گرافیک: آتلیه سیگمان
مصالح: چوب چند لایه (پلای وود)، بشکه بازیافتی
بودجه: ۶ میلیون تومان
کارفرما: رویداد معماری قوامالدین شیرازی
عکاسان: نوید عطروش، علی مصلح، آنیتا بزرگی
دغدغه ما، تعامل میان شهر، معماری و آب است و رویکردمان در برخورد با این چالش، طراحی شهری حساس به آب، رویکردی در جهت توسعه پایدار. در این رویکرد با نگاهی جامع به دنبال یافتن مناسبترین پاسخها برای حل معضلات چرخه آب در مقیاس شهر و ساختمان هستیم. فاضلاب، آب خاکستری، آب باران و سیلاب را میتوان به چشم منابعی دید که از دست میروند، منابعی که برای هر یک، می بایست به یک سناریوی مجزا فکر کرد.
پاویونی شهری با محوریت آب
تالابهای مصنوعی، راهکارهایی اکولوژیک برای تصفیه آب خاکستری هستند، سیستمهایی طبیعی که پساب را با تکیه بر عملکرد تصفیه گیاهان تالابی (گیاهپالایی)، پالایش میکنند. پساب تصفیه شده را میتوان برای مصارفی مثل آبیاری فضای سبز و فلاش تانک توالت خانهها استفاده مجدد کرد. پاویون شهر-آب، تلفیق مبلمانی شهری با عملکرد تصفیه اکولوژیک آب خاکستری است. سازهی آن از ۷ قطعه تشکیل شدهاست که در نهایت مبلمانی مدولار و قابل تکثیر را میسازند که سیستم تصفیه آب خاکستری را در بر بگیرد. این مبلمان در سطوح ارتفاعی مختلف کاربری پله، فضای نشستن و سایبان پیدا میکند. تلفیق این عملکردها، امکان خلق فضایی تعاملی را به وجود میآورد.
ساخت
قطعات ۷ گانه، از جنس چوب چندلایه برش خورده هستند که با اتصالات پیچ و مهره به هم متصل شدهاند و سازه مبلمان شهری را شکل دادهاند. برای ساخت سیستم تصفیه آب خاکستری، از بشکههای بازیافتی استفاده شدهاست، بشکههایی که در آنها، گیاهان تالابی (نی های حاشیه نهر اعظم شیراز) در بستری متخلخل از شن و ماسه کاشته شدهاند تا مجموعا سیستم تالاب مصنوعی جریان عمودی را شکل دهند. آب خاکستری پس از گذر از بشکههای تصفیه، پالایش، و صرف آبیاری فضای سبز سایت میشود.
این پروژه با بودجهای بسیار محدود ساخته شدهاست و در آن از متریال های بازیافتی یا قابل بازیافت استفاده شدهاست. سادگی و گسترش پذیری طرح، این امکان را فراهم می کند که ساخت آن برای افراد مختلف و در مقیاسهای گوناگون، از حیاط یا بالکن یک خانه تا مقیاس محله ای و شهری، قابل دستیابی باشد. شهر-آب برای یک رویداد شهری در مقابل باغ عفیفآباد طراحی و ساخته شد و پس از آن در مدرسه طبیعت ژاهو، برای آموزشهای محیط زیستی، در اختیار بچهها قرار گرفت.
...
درباره مسابقه قوام الدین شیرازی:
چهارمین دوره کارگاه مسابقه قوام الدین شیرازی امسال با هدف ارتقا فرهنگ معماری شهری و تعامل مستقیم میان جامعه معماری و شهروندان در اردیبهشت ۱۳۹۷ در گذر قوامالدین شیرازی (جلوخان باغ عفیف آباد) در شهر شیراز برگزار گردید. موضـوع رویـداد امسـال باتوجـه بـه اهمیـت تغییـرات اقلیمی در ایران و بحران هـای زیست محیطی بـه وجـود آمـده در سـال هـای گذشـته بـه تعامـل میـان محیـط زیسـت بـه عنـوان بسـتر بـه وجـود اورنـده تمدن بشری و معماری بـه عنـوان شکل دهنـده اصلـی بـه تمـدن، مـی پـردازد. "اطلاعات بیشتر"