Email: caoi.ir@post.com Telegram ID: @caoiran

IN THIS PART, YOU WILL ACCESS TO THE PROJECTS DESIGNED AND CONSTRUCTED BY IRANIAN ARCHITECTS INSIDE AND OUTSIDE OF IRAN.
TO KNOW ABOUT HOW YOU COULD SUBMIT YOUR PROJECT, PLEASE CONTACT US!

Shadow
Slider

Riwas Restaurant

/27

 

PROJECT GENERAL INFORMATION

 

Name: Riwas Restaurant

Location: Chamran Highway, Alef Ave., Tehran, Iran

Architecture Firm: Persian Garden Studio []

Architect in Charge: Mahsa Majidi

Design Team: Mahsa Majidi, Anousheh Ahmadi, Pantea Parhami

Date: Jul - Nov 2015

Site Area: 128 sqm

Built Area: 470 sqm

Type: Restaurant

Civil engineering: Mehdi MirKhosravi

Mechanical: Mohsen Tahayori – Monaco.

Electrical: Mohsen Tahayori

Lighting: Noorsaform Co.

Construction & Supervisor: Persian Garden Studio

Photographer: Afshin GhaderPanah

Client: Private

Award: Finalist in Memar Award, in the section of Renovation category, 2016

Budget: N/A

 

Riwas Restaurant Located on the corner of two main streets, Chamran Highway & Alef Street. with an inimitable view from a main highway, Riwas restaurant has a flagship location which led the owner to renovate the previous fast food to an urban eatery. The place was a 100 year old building, used as a commercial and residential space and was transformed into a fast food later.

Riwas Restaurant Located on the corner of two main streets, Chamran Highway & Alef Street. with an inimitable view from a main highway, Riwas restaurant has a flagship location which led the owner to renovate the previous fast food to an urban eatery. The place was a 100 year old building, used as a commercial and residential space and was transformed into a fast food later.

The client was keen on creating a distinctive building by the main road of Chamran Highway in order to catch the attention of pedestrian and people who pass by in a car. Therefore we decided to transform the façade of the building into a large scale urban billboard. In order to achieve this goal, based on the location of the building, at first the second floor volume was rotated towards the highway. In the next step, first and second floor façades was replaced by glazing so the interior and exterior boarders are minimized. By making this connection between interior and exterior users feel connected to the urban life happening outside and the pedestrians sense the interior vibe of the restaurant. 

 

 Projects-Social 2 Projects-Social 3 Projects-Social 4

Read 1784 times Last modified on Tuesday, 15 November 2016 21:28