Email: caoi.ir@post.com Telegram ID: @caoiran

IN THIS PART, YOU WILL ACCESS TO THE PROJECTS DESIGNED AND CONSTRUCTED BY IRANIAN ARCHITECTS INSIDE AND OUTSIDE OF IRAN.
TO KNOW ABOUT HOW YOU COULD SUBMIT YOUR PROJECT, PLEASE CONTACT US!

Shadow
Slider

White Office Building

 

PROJECT GENERAL INFORMATION

Name: White Office Building

Location: Intersection of Falamak and Zarafshan St.,Dademan Ave., Shahrak-e-Ghods, Tehran

Architecture Firm: BNS Studio []

Architects: Farshad Kazerooni, Farnaz Bakhshi, Azin Soltani

Design Team: Mahta Heydari, Ali Kashtiara, Hadi Sharifzadeh, Nioosha Rashidi, Zoha Nekouian, Shabnam Abtahi

Detailed design consultant: Naser Naghdi, Mansour Naghdi

Date: 2015

Site Area: 215 sqm

Built Area: 1500 sqm

Type: Office Building

Civil Engineer: Omran Fara Radman

Mechanical & Electrical: Tarahan-e-Eghlim co.

Facade Contractor: Alma aluminum industry, Gholamreza Ebrahimi

Executive Manager: Fereidoun Yousefi

Contractor: Taha Construction Company

Client: Private

Photographer: Farshad Kazerooni, Azin Soltani

Credits:

- shortlisted in Public buildings Category, Memar Award 2016
- shortlisted in Commercial buildings Category, 2nd Asian Architecture Award, Vienna, 2016

Budget: N/A

 

The project is located at one of the busiest street in shahrak-e-ghods, Tehran. Its total area is 1500 sqm. The office complex comprises five levels of open office floors and one double height retail store at street level. The main aim of design was to create an iconic façade to be in contrast with its surrounding buildings. The building façade is designed as a double skin façade. The first layer is a double glazed curtail wall. The building south and east facades are treated with series of white color horizontal aluminum louver that is being used as sunscreens which protects the internal glass façade from solar gain.

The distance between aluminum louver profile with 5x5 cm and 10x10 cm sections are designed according to human eye level in siting and standing positions in order to provide the suitable view and pleasant light and shadow. There is about 70 cm space between the two skins that connect to each other with galvanized catwalk. There is an opening in façade louver at each floor level for both letting the windows to open for natural ventilation and for making the building façade more dynamic. In front of each opening there is a flower box with automatic irrigation which brings natural greens into the building façade.

 

The double height retail store which is located at street level is not covered by louver skin façade to create sense of lightness and make it suitable for having wide retail windows.

 

 

 Projects-Social 2 Projects-Social 3 Projects-Social 4

Read 1784 times Last modified on Tuesday, 15 November 2016 21:27