Email: caoi.ir@post.com Telegram ID: @caoiran

IN THIS PART, YOU WILL ACCESS TO THE PROJECTS DESIGNED AND CONSTRUCTED BY IRANIAN ARCHITECTS INSIDE AND OUTSIDE OF IRAN.
TO KNOW ABOUT HOW YOU COULD SUBMIT YOUR PROJECT, PLEASE CONTACT US!

Shadow
Slider

Charsou bazzar

/45

 

PROJECT GENERAL INFORMATION

Name: Charsou bazar

Location: Jomhouri & Hafez Ave. intersection, Tehran, Iran

Architecture Firm: Bonsar Architects []

Architect in charge: Mohammad Majidi

Design Team: Ava Dehghani, Nima Dehghani, Mehran Haghbin, Mahdi Kambouzia Shahram Khosravi, Sima Saadat , Mehrnoush Safdari Anahita Tabrizi, Houman Tahamtan, AmirAli Tafazoli, Semiramis Ghorbani, Naser Naghdi

Date: 2012-2015

Site Area: 5574 sqm

Ground Floor Area: 4112 sqm

Built Area:67150 sqm

Type: Commercial

Structure: Jalaledin Sajadian

Electrical: Azmayesh & Associates

Mechanical: Peyman Faghihi

Construction: Henza Co.

Supervisor: Bonsar Architects - Mehdi Mirkhosravi

Contractor: Henza Co.

Structure Contractor: Roof Truss

Facade Patterned Surface: Arvin Uzman

Lighting: Noorsaform Co.

3D: Mohammad Ashkbarsefat

Model: Sima Saadat - Mehrnoush Safdari

Graphic: Studio Shizaru

Model: Sima Saadat - Mehrnoush Safdari

Client: Omid Nik Kish (ONK)

Photographers: Ali Daghigh, Deed Studio

Awards: 3rd place in Memar Award in the section of Public buildings category, 2016

Budget: N/A

 

 

Knowing the potential opportunities in city center, design a vibrant, different and fun Bazaar a place for cultural and outgoing activities became the main design strategy for Charsou. The design process was faced with two important questions: 1.How to combine cultural spaces with a shopping mall and to bring the urbanic feel into the project with specific marketing goals. 2. How to build a relationship between Charsou and its surroundings knowing the shear size of the lot and the density of downtown area buildings.

The three different functions of the project have been translated into exterior as well. in response to the adjacent intersection The bottom block was rotated so that the inset can open up the space for pedestrians to stop and glance. Where the main entrance is located. The middle layer facing the Hafez bridge has grabbed the bridges angle to match its rotation and so in relation with the urban surroundings the top block was made transparent to display an inner view of those floors.

 

 Projects-Social 2 Projects-Social 3 Projects-Social 4

Read 1662 times Last modified on Tuesday, 15 November 2016 21:26