Email: caoi.ir@post.com Telegram ID: @caoiran

IN THIS PART, YOU WILL ACCESS TO THE PROJECTS DESIGNED AND CONSTRUCTED BY IRANIAN ARCHITECTS INSIDE AND OUTSIDE OF IRAN.
TO KNOW ABOUT HOW YOU COULD SUBMIT YOUR PROJECT, PLEASE CONTACT US!

Shadow
Slider

Mohammad Kebab

 

PROJECT GENERAL INFORMATION

Name: Mohammad Kebab

Location: Isfahan, Iran

Architecture Firm: Logical Process in Architectural Design []

Architects in charge: Elham Germaizadeh, Ehsan Hosseini

Design Associate: Ahmadreza Tavakkoli, Alaleh Mohseni, Alireza Zamani

Date: 2016

Built Area: 60 sqm

Type: Renovation

Supervisor: LP office

Contractor:Abbas Jabiri

Photographer: Farshid Nasrabadi []

Clients: Omid Akbari

Award:Finalist in Memar Award in the section of Renovation category, 2016

Budget: N/A

 

 

Renovating one of the City Center’s food court units to a new branch of “MOHAMMAD KEBAB” was proposed to our office in spring of 2016. The main restaurant of Mohammad kebab is locating in “Dorche” district near Esfahan city. Since It is the purity, originality and archaism which booms this type of old suburb restaurant, designing this branch in the food court of “City center” as a modern shopping mall, in fact was a new definition of this brand while keeping its original sprit of a suburb kebab restaurant.

Creating a space having presence sense and fixation without physical attendance became the base of designing ordering section In connection with the public court area and it became possible through scoping the mass volume emphasizing on the void. The project includes two parts of kitchen and ordering section. Considering the limitations penetration of some parts of kitchen in ordering section and visual use of that was one of the solutions of Maintaining the originality and identity of MOHAMMAD KEBAB.

The result was a diverse combination of spherical arcs which is cut by a white skin so doesn’t end and enclasps a bigger space. This way the crowded public space penetrates into the narrow section of "Mohammad Kebab".

Considering the local Facilities, Constructing the spherical sections was done by the combination of accurate detailed maps and skillful workers. The corporate identity of the whole branches was completed based on the new space and an animation plays by a video projector on the white skin as a dynamic shop sign.

 

 Projects-Social 2 Projects-Social 3 Projects-Social 4

Read 1355 times Last modified on Thursday, 22 December 2016 17:45