Email: caoi.ir@post.com Telegram ID: @caoiran

IN THIS PART, YOU WILL ACCESS TO THE PROJECTS DESIGNED AND CONSTRUCTED BY IRANIAN ARCHITECTS INSIDE AND OUTSIDE OF IRAN.
TO KNOW ABOUT HOW YOU COULD SUBMIT YOUR PROJECT, PLEASE CONTACT US!

Shadow
Slider

Neshan Office Building

 

PROJECT GENERAL INFORMATION

 

Name: Neshan Office Building

Location: Mashhad, Iran

Architecture Firm: Abar Consultant Engineers Architects & Urban Planners []

Architect in Charge: Javad Khodaee

Design Team: Javad Khodaee,Abbas Fadaee, Elham Ehsan Fard,Toktam Jafarzadeh

Date of Design: 2010 - 2011

Date of Constrcution: 2011- 2014

Site Area: 1305 sqm

Ground Floor Area: 720 sqm

Total built area: 7500 sqm

Type: Office Building

Civil Engineer: Hamid Kazemi

Mechanical Engineer: Ehsan Bagherzadeh

Electrical Engineer: Hamid Dehghan

Construction Company: Hadid Borj Engineering Co.

Executive Manager: Mohammad Tahmasebi

Executive Team: Mohammad Tahmasebi, Hadi Dadashi

Supervisors: Javad Khodaee,Farajollah Sadeghi,Hamidreza Shivaeian

Project Planning: Sayyedeh Sara Javadpoor, Mohammad Khodaee

Graphic: Komey Beyk

3D Renders: Azam Soleymani

Photographer: Abbas Fadaee

Competition: Finalist in Memar Grand Award in the section of Office building category - 2014

 

In each floor of the ground, this building has six official units. On the ground floor two official units and a corridor exist. All the basement is specified for a 47_car_space parking. The client wanted to build a large construction including a series of 100_square_meter official units. At the beginning of the volumes, we decided the show the building as if it’s a combination of fine grains rather than a huge cube which has come out of the ground. For more variety we considered to move the cubes (in which different events occur) backward and forward to show the interior difference outside as wall.

We indicated a 2_meter difference between the most interior and exterior cubes in the south so that, with their shade with each other, we could control the sun light and the heat. Besides, we stiffened each two cubes in a raw to prevent being monotony and also to have a special sign in each floor and it was not clear when the building around were supposed to put an end to their construction. We made a great skylight in the design and shows length of the cubes in it. We covered a big structure over the cubes to gather them to each other. Finally, as a big side of it is a faced to the main street.

 

 

Projects-Social 2 Projects-Social 3 Projects-Social 4

Read 9852 times Last modified on Thursday, 14 April 2016 23:01